Gaskeuring

Verzekerd van een veilige vaart

Waarom een periodieke gaskeuring voor schepen? De meeste schepen en jachten zijn voorzien van een gasinstallatie, die wordt gebruikt voor kooktoestellen, koelkasten, verwarming of andere apparaten aan boord.  

Natuurlijk wil je verzekerd zijn van een veilige gasinstallatie. Technische onderdelen, zoals rubberen slangen, afsluiters en drukmeters kunnen verouderen. Hierdoor werken deze minder goed en dus ook minder veilig. Zonder periodieke keuring op de gasinstallatie, kunnen er onveilige situaties op het schip ontstaan. Denk bijvoorbeeld aan een brand. Het voelt toch veel beter om te weten dat alles aan boord veilig geïnstalleerd en gekeurd is?  

Jachtservice Willemstad is erkend HISWA-gaskeurstation. Onze keurmeesters voorzien dan ook van de gewenste én vereiste keuring en bijbehorend keuringsrapport 

GEEN KEURINGSRAPPORT? GEEN VERZEKERING BIJ BRAND.  

Niet iedere schipeigenaar is ervan op de hoogte dat vrijwel alle verzekeraars een periodieke gaskeuring voorschrijven. Dat betekent dat je zonder keuringsrapport wellicht niet gedekt bent bij brand of andere calamiteiten aan boord, die te maken kunnen hebben met de gasinstallatie. Verzeker jezelf van een regelmatige inspectie en laat de installatie minimaal elke drie jaar controleren door een erkend HISWA-gaskeuringsstation.   

Hier meer over weten? Lees dan de brochure ‘Gasveilig’ van ‘Varen doe je samen’ of bekijk de video van HISWA.  

Benieuwd geworden naar wat
wij voor je kunnen doen?