Zomer werkzaamheden

Klaar voor het nieuwe seizoen?

Met de start van het nieuwe seizoen wil je natuurlijk dat de boot er weer strak bij ligt. Na een lange winter, in het water of op de kant, is er weer meer dan genoeg te doen om je boot helemaal tip top in orde te maken voor een mooi nieuw vaarseizoen!
Wil je kort op de kant, bijvoorbeeld om even aan de boot te klussen, dan kan dat natuurlijk. Je bent volledig vrij om zelf aan de boot te klussen, maar we kunnen je hierbij ook helemaal ontzorgen.
Plan dit echter wel bijtijds, we kunnen maar zoveel schepen op 1 april vaarklaar hebben!

Dek wassen

Niet alleen de romp verdient de nodige zorg en aandacht, maar zeker ook het deel waar we tijdens het seizoen op zitten en naar kijken, knapt er enorm van op als we er de nodige tijd en aandacht aan besteden. Na een lange winter zijn de dekken en kuipen veelal erg groen en vuil.
Met een speciaal schoonmaakmiddel gaan we dit te lijf en met een hoge drukspuit cleanen we alle polyester delen van het schip. Het teak in de kuip wordt met een speciale teakcleaner, een zachte borstel en stromend water gereinigd

Dek polijsten

Is de romp dof, of hebben de stootwillen enkele doffe plekken gemaakt, dan is polijsten dé oplossing. De romp wordt gladder, gaat weer glanzen en de boot ziet er weer uit als nieuw! Polijsten wordt altijd gevolgd door waxen om de poriën van de romp weer netjes te beschermen.

Dek waxen

Wax is een product dat beschermt tegen vuil en UV. Het moet worden aangebracht op een schone romp en houdt de romp langer in goede conditie en zorgt er voor dat vuil minder snel hecht. Als extra voordeeltje brengt het vaak ook weer wat glans terug.

Teak schuren

Het teak wat vele schepen in de kuip hebben, verweert en “verslijt" door gebruik en blootstelling aan de lucht. De zachte delen uit het hardhout raken door poetsen en belopen uit het hout en daarmee ontstaat een ruw oppervlak wat extra vuil aantrekt en minder comfortabel loopt en ziet. Bovendien ziet het er minder mooi uit!
De meeste teakoppervlakten kunnen prima een goede schuurbeurt doorstaan en onze ervaren mensen kunnen deze klus perfect voor u klaren.
Na enkele uren zal u uw kuip bijna niet meer herkennen!

Optuigen / vaarklaar maken

Zit je erg krap in je tijd, of is het allemaal wat “roestig" hoe de boot ook al weer in elkaar zit na die lange wintermaanden? Ook hier kunnen we je met alle plezier helpen.

We tuigen je schip voor je en/of maken het verder technisch helemaal vaarklaar. We zorgen dat de watertank weer gevuld is, alle kranen etc. in de juiste stand staan en de toiletten weer gebruiksklaar. Alles zodat je bij je eerste vaartocht zó kan losgooien en uitvaren!

Motorbeurt

Om van vele zorgeloze vaaruren te kunnen genieten is goed motoronderhoud belangrijk. Zo is de levensduur van een impellor bijvoorbeeld beperkt en vervang je deze best eens per jaar. Ook als je maar weinig motoruren draait! 

Bij een standaard motorbeurt vervangen we niet alleen de olie, filters en impellor, maar checken we ook de aandrijfriem en vervangen we die indien nodig. Tenslotte onderwerpen we de gehele motor en alles in het motorruim aan een grondige uitwendige visuele inspectie. Mochten we evt. bijzonderheden constateren, dan melden we die natuurlijk!

TIP!

We kennen ze allemaal wel, die blauwe houders met die zakjes poeder die zo fijn het vocht uit de lucht halen en zorgen voor een droger klimaat in de boot.
Veel mensen weten echter niet dat het “water” dat deze vochtvreter produceert nogal “agressief” is en lelijke vlekken kan achterlaten in bijv. je spoelbak of bekleding. Gebruik je dus een dergelijke vochtvreter, zet deze dan in een bak, emmer of teil én zo laag mogelijk zodat ze niet kunnen omvallen.